В Україну з Китаю прибув літак із гумдопомогою для боротьби з коронавірусом

В Україні лабораторно підтверджено 669 випадків інфікування COVID-19
Фото: EPA

У межах допомоги Україні надійшли набори для виявлення коронавірусу COVID-19, медичні одноразові засоби захисту (костюми, хірургічні рукавички, бахіли), медичні захисні окуляри, інфрачервоні термометри.

1 квітня в Міжнародний аеропорт "Бориспіль" вилетів літак із гуманітарною допомогою Китаю для України з медичними наборами для боротьби з COVID-19. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

У межах допомоги Україні надійшли набори для виявлення COVID-19, медичні одноразові засоби захисту (костюми, хірургічні рукавички, бахіли), медичні захисні окуляри, інфрачервоні термометри.

Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Фань Сяньжун під час офіційної процедури передання вантажу зазначив, що Україна ухвалила правильне рішення про запровадження карантинних заходів у державі.

23 березня в Україну з Китаю доправили партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції.

За даними Центру громадського здоров'я, станом на 10.00 1 квітня в Україні лабораторно підтверджено 669 випадків інфікування COVID-19, 10 осіб одужали, 17 – померли. Згодом у Чернівецькій обласній державній адміністрації повідомили про ще одну померлу від COVID-19.

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили навчальні заклади, торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні й бари, спортивні зали, салони краси та нічні клуби, зупинили авіасполучення з іншими країнами і внутрішні пасажирські перевезення. Роботодавців закликали перевести співробітників на дистанційний режим роботи. Планували, що ці заходи діятимуть до 3 квітня, але 25 березня Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації в усій країні і продовжив карантин до 24 квітня.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.