Витік даних Cloudflare не загрожує державним сайтам – СБУ

СБУ перевірила витік даних сервісу Cloudflare
Фото: depositphotos.com

Дані клієнтів компанії Cloudflare Inc., що потрапили в мережу, є загальнодоступними, а тому їх витік не становить загрози українським державним ресурсам, заявили у Службі безпеки України.

Витік даних компанії Cloudflare Inc. не становить загрози для українських державних ресурсів, ідеться в заяві Служби безпеки України.

"IP-адреси вебресурсів, які з'явилися в інтернеті, є узагальненою базою загальнодоступних даних. Тобто оприлюднені доменні імена з IP-адресами доступні в мережі за допомогою стандартних запитів DNS. Загалом були опубліковані майже 2,6 млн таких записів. Таким чином, оприлюднення загальнодоступних даних не несе додаткових ризиків для роботи вебресурсів, які обслуговує Cloudflare, у тому числі для українських органів державної влади та об'єктів критичної інфраструктури", – підкреслили у СБУ.

Про витік даних сервісу Cloudflare Inc. стало відомо 26 липня. Серед оприлюднених адрес, за даними Ради нацбезпеки і оборони України, було 45 записів про сайти на домені gov.ua і понад 6,5 тис. – на домені ua, зокрема про ресурси об'єктів критичної інфраструктури.