Із 23 травня в Україні можуть не відновити міжнародного авіасполучення

Із 17 березня в Україні зупинили міжнародне авіасполучення
Фото: depositphotos.com

У Міністерстві інфраструктури України порадили українцям не купувати авіаквитків до офіційного дозволу на відкриття авіасполучення від Кабінету Міністрів.

У Міністерстві інфраструктури України не впевнені, що міжнародне авіасполучення може бути відновлено із 23 травня. Про це у відомстві повідомили журналістам "Обозревателя", коментуючи відкриття бронювання авіаквитків деякими авіакомпаніями з України в інші країни.

"Для того, щоб говорити про конкретну дату, має бути відповідне рішення уряду. Наразі воно тільки обговорюється та готується. Тому поки що офіційно підтвердити відкриття міжнародного авіасполучення із 23 травня ми не можемо", – зазначили у відомстві.

Там також порадили не купувати авіаквитків до офіційного дозволу на відкриття авіасполучення від Кабміну.

Директорка з комунікацій МАУ Євгенія Сацька в коментарі журналістам роз'яснила ситуацію із продажем квитків.

"Ми продаж авіаквитків не закривали, у нас на термін після закінчення карантину жодних юридичних підстав, щоб не продавати квитки, немає. Тому продаж не зупинявся ні на хвилину, просто квитки продаються на дату після офіційного закінчення карантину нині. Якщо Кабмін ухвалить рішення про продовження карантину, МАУ відсуне термін продажу квитків на зазначену дату", – заявила вона.

Що стосується повернення грошей за придбані квитки у разі продовження обмежень, за словами Сацької, в авіакомпанії такої опції немає. Однак є можливість перенести дату вильоту на пізніший термін або оформити промокод і одержати додатково 25% знижки на цей квиток.

Карантин в Україні діє з 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили навчальні заклади, торгові центри, магазини (крім продуктових та аптек), ресторани, кафе й бари, спортивні зали, салони краси та нічні клуби. Із 17 березня в Україні зупинили міжнародне авіасполучення.

Обмежувальні заходи мали діяти до 24 квітня, потім їх двічі продовжували – спочатку до 11 травня, потім до 22 травня.

З 11 травня в Україні розпочалося пом'якшення карантину. Громадянам дозволили відвідувати парки та сквери. Крім того, відкрилися магазини, які торгують непродовольчими товарами, салони краси і нотаріальні контори.

Від початку епідемії коронавірус було підтверджено у 16 023 українців, із них 425 померли, а 3373 одужали.