Із Німеччини евакуювали приблизно 100 українців – Держприкордонслужба

Загалом 5 травня український кордон на в'їзд і виїзд перетнуло майже 12 тис. осіб
Фото: dpsu.gov.ua

Під час проведення температурного скринінгу осіб із підвищеною температурою тіла серед прибулих виявлено не було, повідомили в Державній прикордонній службі України.

В Україну напередодні прибуло приблизно 100 громадян країни, евакуйованих із Німеччини. Про це 6 травня повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Українці прилетіли в "Бориспіль" авіарейсом із німецького Дортмунда.

У відомстві наголошують, що під час проведення температурного скринінгу осіб із підвищеною температурою тіла серед прибулих виявлено не було. Водночас усі пасажири встановили мобільний додаток "Дій вдома" й зобов'язалися перебувати на самоізоляції за вказаними адресами.

Загалом 5 травня український кордон на в'їзд і виїзд перетнуло майже 12 тис. осіб. Серед прибулих українців при тестуванні у двох було виявлено COVID-19. Їх доправили на обсервацію в інфекційну лікарню Львова.

Станом на ранок 6 травня в Україні зареєстровано 13 184 випадки інфікування коронавірусною інфекцією, 327 пацієнтів із COVID-19 померли.

У Німеччині, за даними Інституту імені Роберта Коха, підтверджено 164,8 тис. випадків зараження (947 із них – протягом останньої доби), померли 6,9 тис. осіб (+198).