За кордоном від коронавірусу лікують 175 українців – МЗС України

За кордоном від коронавірусної інфекції вилікували вже 24 українців

Фото: ЕРА

За даними МЗС України, станом на 13 квітня найбільше українців лікують від коронавірусної інфекції COVID-19 в Італії, Греції, Чехії та Іспанії.

За кордоном від коронавірусної інфекції лікують 175 українців. Про це у Facebook повідомило ввечері 13 квітня Міністерство закордонних справ України.

Найбільше українців із COVID-19 перебуває в лікарнях Італії – 121 людина. У Чехії – шестеро, в Іспанії – п'ятеро, у Німеччині – четверо, в Австрії – троє, у США – двоє. По одному – у Бельгії, Мальті, Нігерії, Нідерландах, Об'єднаних Арабських Еміратах, РФ, на Сейшельських островах, у Сербії, Таїланді та Швеції.

За кордоном уже видужали 24 українці: п'ятеро – у Польщі, по чотири – в Японії і Домініканській Республіці, по двоє – в Італії та Нігерії. По одному – у Британії, Єгипті, Об'єднаних Арабських Еміратах, Таїланді, Німеччині, Швейцарії та Швеції.

Загалом від COVID-19 за кордоном померло шестеро громадян України.

15 525 українців звернулися в закордонні дипломатичні установи України за допомогою в межах системи "Захист".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що понад 8 тис. українців наполягає на поверненні додому, а 6 тис. готові залишатися за кордоном.

Станом на ранок 13 квітня коронавірус підтверджено у 3102 жителів України, 93 із них померли, а 97 одужали.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 13 квітня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,8 млн, із них 116 098 осіб померли.