Зеленський ушанував жертв масових розстрілів у Бабиному Яру

Присутні вшанували пам'ять жертв трагедії хвилиною мовчання
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відвідав Національний історико-меморіальний заповідник "Бабин Яр" разом із представниками Ради Федерації єврейських громад.

Президент України Володимир Зеленський ушанував пам'ять жертв масових розстрілів у Бабиному Яру в Києві. Про це інформує пресслужба президента.

"Глава держави разом із представниками Ради Федерації єврейських громад запалили лампадки біля "Менори" – пам'ятника розстріляним євреям на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр". Рабини прочитали молитву за жертв трагедії. Також присутні вшанували їхню пам'ять хвилиною мовчання", – ідеться в повідомленні.

29 вересня – 78-ма річниця трагедії в урочищі Бабин Яр у північно-західній частині Києва. Під час Другої світової війни гітлерівські війська використовували його як місце масових розстрілів мирного населення, більшу частину якого становили євреї. 29 вересня 1941 року за наказом окупаційної адміністрації все єврейське населення зобов'язали з'явитися до Бабиного Яру, де до 30 вересня розстріляли понад 33 тис. осіб. За різними оцінками, там було вбито від 70 до 200 тис. людей.

Головний рабин України Яків Дов Блайх заявив, що президент Зеленський першим серед глав Української держави не прийшов на Марш пам'яті жертв Бабиного Яру. За даними агентства "Інтерфакс-Україна", Зеленський в Бабиному Яру цього дня був, але приватно.