Жителі Тернополя, незадоволені подорожчанням проїзду, під крики "Ганьба!" штурмували міськраду. Відео

За даними ЗМІ, під Тернопільською міськрадою сталася бійка
Скріншот: Новини Тернополя - 20 хвилин / Facebook
Жителі Тернополя під час акції проти підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті 5 листопада намагалися потрапити в приміщення міськради, але поліція і охорона не дозволили їм цього зробити, сталася бійка, пише місцеве видання "20 хвилин". У повідомленні йдеться, що "хтось кинув яйцем в охорону". Протестувальники розповіли, що люди, які блокували вхід до міськради, застосували спецзасоби, одному з мітингувальників стало погано. Відео конфлікту видання розмістило у Facebook.

Із 1 листопада у Тернополі вартість проїзду в тролейбусах зросла з 4 до 8 грн, а в маршрутних автобусах – із 5 до 9 грн.

4 листопада жителі міста провели "транспортне віче" на Театральній площі. В акції проти подорожчання проїзду взяло участь приблизно тисяча осіб. Потім люди вирушили на пішохідні переходи, заблокувавши рух на вулицях Замковій, Пирогова, а також центральній вулиці Руській.

Сьогодні вранці, за даними "20 хвилин", приблизно 500 осіб зібралися під будівлею міськради. Люди кричали "Ганьба!", "[Мера Тернополя Сергія] Надала у відставку", "Скасувати рішення виконкому", а також обіцяли на тиждень перекрити вулиці, якщо їхніх вимог не виконають.

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради 5 листопада скасував своє рішення про підвищення тарифів, колишні тарифи повернуться із 6 листопада.