Жителів Волині та Закарпаття просять залишатися вдома 11–12 квітня

Луцькі вулиці в найближчі вихідні мають пустувати
Фото: depositphotos.com

Голови Волинської та Закарпатської облдержадміністрацій Юрій Погуляйко й Олексій Гетманенко попросили жителів областей заздалегідь придбати необхідні продукти та ліки, щоб у вихідні, 1112 квітня, не покидати будинків.

У Волинській і Закарпатській областях людей просять залишатися вдома у вихідні 1112 квітня.

Голова Волинської облдержадміністрації (ОДА) Юрій Погуляйко сьогодні, 10 квітня, звернувся в YouTube до жителів області, повідомивши про максимальне обмеження пересування в найближчі вихідні. Про це саме заявив у YouTube голова Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко.

"Прошу кожного з вас із 13.00 суботи до 6.00 понеділка не відвідувати громадські місця, а ще краще – утриматися від виходу з дому", – сказав Погуляйко.

"Це означає, що ви не виходите з дому", – підкреслив Гетманенко, назвавши такі самі тимчасові рамки режиму обмеження.

Обидва голови ОДА попросили громадян придбати необхідні продукти та ліки заздалегідь.

Голова Волинської ОДА Погуляйко також закликав жителів області до розуміння і самодисципліни.

Обидва голови обладміністрацій сказали, що, якщо населення дотримуватиметься рекомендацій, то з карантину "можемо вийти у травні, а не у вересні".

Станом на 10 квітня у Волинській області зареєстровано 41 випадок інфікування коронавірусом, зокрема два летальні. У Закарпатській області 56 осіб інфіковано, троє померли.

У Чернівецькій області у вихідні закриють усі магазини й АЗС. Голова обласної державної адміністрації Сергій Осачук пояснив це різким зростанням кількості інфікованих коронавірусом, протягом доби 9 квітня зафіксовано 76 нових випадків.

Станом на 10 квітня загальна кількість інфікованих коронавірусом в Україні становить 2203 людини, 69 із них померли, 61 одужала. Максимальну кількість хворих зареєстровано в Києві (348), Чернівецькій (366) та Івано-Франківській (254) областях.