Журналістка Бердинських: Безвіз чудовий! Польські прикордонники перевіряли тільки паспорти. Перевірка триває 30 секунд

Христина Бердинських: Перевірка триває від 30 секунд до хвилини
Фото: Kristina Berdynskykh / Facebook

Журналістка видання "Новое время" Христина Бердинських повідомила, що тих, хто їде із старим паспортом і візою, польські прикордонники перевіряють довше, тому що звіряють відбиток пальця.

Під час огляду на кордоні з Україною польські прикордонники перевіряють тільки біометричні паспорти й не вимагають доводити фінансову спроможність проїжджих, повідомила на своїй сторінці у Facebook журналістка видання "Новое время" Христина Бердинських.

"Безвіз чудовий! У поїзді "Київ – Перемишль" на кордоні з Польщею польські прикордонники перевіряли тільки паспорти, нічого не просили. В одного чоловіка запитали: "Гроші із собою є?" Відповів: "Є". Скільки – не запитували і показувати не просили. Перевірка триває 30 секунд – 1 хвилину", – розповіла вона.

Журналістка зазначила, що тих, хто їде із старим паспортом і візою, перевіряють довше, тому що звіряють відбиток пальця.

17 травня 2017 року у Страсбурзі в будівлі Європейського парламенту підписали рішення про надання Україні безвізового режиму з країнами Європейського союзу. 22 травня "Офіційний журнал" Євросоюзу опублікував рішення про безвізовий режим з Україною.

Безвіз набув чинності опівночі 11 червня.

Для безвізового виїзду за кордон знадобиться біометричний паспорт.

Із початку дня понад 700 громадян України вже скористалося можливістю відвідати країни Європейського союзу без віз. Трьом українцям відмовили у в'їзді до ЄС через те, що вони раніше порушували термін перебування у країнах, іще в одного громадянина не було біометричного закордонного паспорта.