7-ма бригада ССО й 4-та бригада НГУ отримали від киян 25 вантажівок і 500 дронів – Кличко

Мер Києва зазначив, що загалом на оснащення 7-ї бригади ССО Київ нещодавно спрямував 50 млн грн
Фото: Віталій Кличко / Telegram

Мер Києва Віталій Кличко передав двом військовим підрозділам вантажівки й безпілотники, які придбали коштом столичної громади. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Сьогодні передали бійцям 7-ї окремої бригади Сил спеціальних операцій 25 вантажних автомобілів Isuzu Pick up (D-Max). Закупили їх на гроші, які виділили військовим із бюджету столиці. Загальна вартість автомобілів – понад 39,5 млн грн. Також від громади Києва бійцям 4-ї бригади оперативного призначення "Рубіж" Нацгвардії України передали ще 500 FPV-дронів і три українські БПЛА "Лелека", призначені для ведення розвідки. Захисники закупили їх за кошти, виділені з бюджету столиці. Це 25 млн грн", – повідомив Кличко.

Мер Києва зазначив, що загалом на оснащення 7-ї бригади ССО Київ нещодавно спрямував 50 млн грн. Для бригади "Рубіж", за словами Кличка, від початку повномасштабної війни з бюджету Києва виділили понад 500 млн грн.

"На ці кошти бійці раніше закупили й відправили на фронт понад 1500 БПЛА. А також – системи РЕБ, сотні радіостанцій, автівки та інше. Ще в якості благодійної допомоги передавали 4-й бригаді сотні БПЛА, системи РЕБ, приціли нічного бачення, засоби захисту. Місто й надалі робитиме все, щоб допомагати всім нашим захисникам і наближати перемогу!" – наголосив Кличко.

Контекст:

Раніше мер столиці передав від громади столиці 38 нових автомобілів і партію дронів бійцям 92-ї бригади ЗСУ, які захищають Харківську область.

Допомогу від киян отримала також 112-та бригада ТрО Києва – понад 800 дронів. Крім того, Кличко поінформував про виділення з бюджету міста додаткових 150 млн грн на оснащення 112-ї бригади.