82% померлих від COVID-19 в Україні – люди віком від 60 років – МОЗ

За даними Міністерства охорони здоров'я, 98,3% померлих від COVID-19 віком від 60 років не були вакцинованими
Фото: ЕРА

82% українців, які померли від COVID-19, за весь період епідемії у країні – це люди віком від 60 років. Про це в Telegram 29 вересня повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

У відомстві зазначили, що громадяни похилого віку є пріоритетною категорією для вакцинації, оскільки мають вищий ризик важкого перебігу COVID-19, шпиталізації та смерті.

За даними Міністерства охорони здоров'я, 98,3% померлих від COVID-19 віком від 60 років не були вакцинованими, а 97% шпиталізованих із коронавірусом із цієї вікової групи – не пройшли повного курсу вакцинації.

"На сьогодні лише 20% українців віком від 60 років вакциновані від COVID-19 принаймні першою дозою, а повністю вакцинованих – 16,6%. Доступ до вакцини вже є в найбільш віддалених куточках України, а мобільна бригада може приїхати до тих, хто не може самостійно пересуватися. Найважливіше – бажання українців захиститися від небезпечного вірусу", – заявив заступник міністра охорони здоров'я – головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні поступово погіршується епідемічна ситуація, говорив 4 серпня Кузін. Улітку в країні фіксували менш як 2 тис. випадків щодня, у вересні показник збільшився.

У зв'язку з поширенням мутації восени в Україні очікують нову хвилю захворюваності на коронавірусну інфекцію, заявляв 19 серпня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Найбільше зростання кількості випадків COVID-19, за його прогнозами, очікують у зимовий період.

З початку епідемії в Україні підтвердили понад 2,4 млн випадків коронавірусної інфекції, померло понад 56 тис. пацієнтів із COVID-19, одужало майже 2,3 млн осіб. Упродовж минулої доби у країні підтвердили 9666 нових випадків коронавірусної інфекції, померло 217 пацієнтів із COVID-19.