Україна очікує на постачання 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу від Pfizer/BioNTech – Шмигаль

Україна отримала понад 20 млн доз вакцин проти коронавірусу
Фото: EPA
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 24 вересня під час виступу у Верховній Раді закликав громадян країни вакцинуватися проти коронавірусної хвороби, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"В Україні зробили майже 12 млн щеплень. Для забезпечення безперервного процесу вакцинації Україна регулярно отримує нові партії безпечних вакцин. У найближчі місяці ми очікуємо щотижневі поставки майже пів мільйона доз вакцини Pfizer. Крім того, у нас є налагоджена інфраструктура для її розповсюдження", – зазначив прем'єр.

За його словами, зараз в Україні є понад 10 млн доз вакцин проти COVID-19.

"Це означає, що абсолютно всі наші громадяни мають доступ до безпечних вакцин", – підкреслив Шмигаль.

Контекст:

В Україні зареєстровано вакцини проти коронавірусу від Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio і AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Sinovac Biotech (CoronaVac) і Johnson & Johnson (Janssen). Також щеплення роблять вакциною від Moderna (Spikevax).

Вакцинація у країні стартувала 24 лютого. З 21 липня розпочали п'ятий етап вакцинації: зробити щеплення можуть усі охочі віком від 18 років. Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 6,6 млн осіб. Повністю імунізовано 5,3 млн українців. Загалом зроблено 11,9 млн щеплень.

Станом на 8 вересня Україна отримала понад 20 млн доз вакцин проти коронавірусу – майже 12,6 млн доз закупили коштом держбюджету, понад 4,3 млн доправили в межах глобальної ініціативи COVAX, більше ніж 3,3 млн Україна отримала як гуманітарну допомогу від країн ЄС.

За останні три місяці 98,1% госпіталізованих із COVID-19 в Україні не були вакциновані, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.