Акція "Tesla за донат": переможцю вручили ключі від електрокара

Завдяки акції "Tesla за донат" було зібрано понад 2 млн грн внесків від небайдужих українців
Фото: paramonovfund.com.ua

У Харкові переможцю акції "Tesla за донат", киянину Дмитрові Шмілу, передали електрокар Tesla Model 3. Про це йдеться на сайті Благодійного фонду Дениса Парамонова.

Переможець акції особисто приїхав із Києва, щоб забрати виграний автомобіль. Ключі вручила президентка Благодійного фонду Дениса Парамонова Ірина Літкевич. Вона наголосила, що завдяки акції "Tesla за донат" зібрали понад 2 млн грн внесків від небайдужих українців.

"Усі ці кошти будуть спрямовані на сучасне оснащення для лікарень України. Дуже вдячні за добрі серця українців! Разом ми зможемо більше! Цього року Денис Парамонов прийняв рішення спрямувати кошти переважно на дитячі лікарні. Ми вже допомогли понад 350 медзакладам і не припинимо це робити", – зазначила Літкевич.

Парамонов підкреслив, що головною метою акції "Tesla за донат" було привернути увагу до потреби допомагати лікарням.

"І мене вчергове приємно вразило те, що дуже багато українців брали участь в акції не заради виграшу електрокара, а просто щоб долучитися до доброї справи. Ми реєстрували безліч випадків, коли люди під час донату робили примітку, щоб їх не записували до учасників розіграшу. Це було від чистого серця і виключно для допомоги закладам охорони здоров'я. Було дуже приємно бачити серед учасників розіграшу медпрацівників, лікарів, керівників лікарень, з якими Фонд давно працює. Таким чином вони підтримували себе і своїх колег, розуміючи мету, довіряючи репутації нашого Благодійного фонду", – сказав меценат.

Переможець акції заявив, що не мріяв стати власником Tesla і насамперед донатив на підтримку лікарень.

Контекст:

У Благодійному фонді Дениса Парамонова повідомили, що допомогли вже понад 350 лікарням із 20 областей України. Обладнання й витратні матеріали доправляють не лише у медзаклади великих міст, але й у невеличкі населені пункти й села. Також меценат разом із SMK Group додатково виділяють 5 млн грн на придбання обладнання для Інституту серця.

Торік Парамонов віддав на благодійність Bentley. Тоді цей автомобіль преміумкласу розіграли серед учасників акції "Задонатив на лікарні – їздиш на Bentley". Переможцем став одесит Олександр Верескля. Тоді акція дала змогу зібрати понад 2,7 млн грн. У Фонді відзвітували, що всі кошти за рішенням Парамонова використали для придбання обладнання для 10 медичних установ країни. Зокрема, Гадяцькій лікарні в Полтавській області було подаровано новітній електрокардіограф, а один із медичних закладів Старокостянтинова у Хмельницькій області отримав надсучасний УЗД-датчик.