Денис Парамонов підбив підсумки розіграшу "Tesla за донат"

У межах акції Парамонов віддав на благодійність свій електрокар Tesla Мodel 3
Фото: paramonovfund.com.ua

Благодійна акція Фонду Дениса Парамонова "Tesla за донат" зібрала понад 2 млн грн. Крім того, за рішенням бізнесмена й мецената Дениса Парамонова, ще 5 млн грн буде спрямовано на придбання сучасного обладнання для Інституту серця. Про це бізнесмен повідомив у своєму Facebook.

"Під час акції до нас звернулося безліч лікарень, усі запити систематизовані й оброблені. Серед заявок було і прохання від Інституту серця – центра трансплантології України. Команда медзакладу виконує найбільшу кількість трансплантацій серця, нирок і печінки, робить найскладніші операції й дітям. Чекати таке оснащення не може, воно потрібне тут і зараз. Воно рятує життя кожної хвилини. Тому я і SMK Group виділяємо додатково 5 млн грн на оснащення для цього флагмана трансплантології України", – заявив Парамонов.

У межах акції він віддав на благодійність свій електрокар Tesla Мodel 3. Переможцем став киянин Дмитро Шміло.

"Вважаю, що ми досягли основної мети акції – укотре звернули увагу на потребу допомоги лікарням, адже наразі перед державою стоять дуже важливі виклики, тому благодійні фонди й меценати мають підтримувати й допомагати як ніколи. І мене вчергове приємно вразило те, що дуже багато українців брали участь в акції не заради виграшу електрокара, а просто щоб долучитися до доброї справи. Ми реєстрували безліч випадків, коли люди під час донату робили примітку, щоб їх не записували до учасників розіграшу. Це було від чистого серця і виключно для допомоги закладам охорони здоров’я. Було дуже приємно бачити серед учасників розіграшу медпрацівників, лікарів, керівників лікарень, із якими Фонд давно працює. Таким чином вони підтримували себе і своїх колег, розуміючи мету, довіряючи репутації нашого Благодійного фонду", – зазначив меценат.

За два роки понад 350 закладів охорони здоров'я з 20 областей України отримали різноманітне обладнання й витратні матеріали завдяки Фонду та його партнерам, повідомили у пресслужбі Фонду.

"Ми отримуємо дуже багато заявок від різних медичних установ країни – усім їм потрібне найновіше обладнання, адже за бюджетні кошти не завжди можна придбати те, що потрібно, – сказав Парамонов. – Саме тому ми аналізуємо всі ці заявки й намагаємося якнайшвидше виконати їх. Подекуди доводиться замовляти обладнання з-за кордону. Звичайно, ресурсів для цього потрібно дуже багато. Я витрачаю чимало власних коштів, але також проводимо різноманітні розіграші, залучаючи донати українців".

Контекст:

Минулого року Парамонов віддав на благодійність Bentley. Тоді цей автомобіль преміумкласу розіграли серед учасників акції "Задонатив на лікарні – їздиш на Bentley". Переможцем став одесит Олександр Верескля. Тоді акція дала змогу зібрати понад 2,7 млн грн. У Фонді відзвітували, що всі кошти за рішенням Парамонова використали для придбання обладнання для 10 медичних установ країни. Зокрема, Гадяцькій лікарні в Полтавській області було подаровано новітній електрокардіограф, а один із медичних закладів Старокостянтинова у Хмельницькій області отримав надсучасний УЗД-датчик.