Американські дипломати привітали Україну із Днем Незалежності піснею "Ой ходить сон коло вікон"

Працівники посольства США привітали Україну із Днем Незалежності
Фото: EPA

Команда посольства США в Україні повідомила, що святкує День Незалежності України "з українськими мотивами". Дипломати записали інструментальну версію української народної колискової "Ой ходить сон коло вікон".

Працівники посольства США в Україні привітали українців із Днем Незалежності інструментальною версією української народної колискової пісні "Ой ходить сон коло вікон". Вітання дипломати опублікували у Twitter.

"За традицією команда посольства США святкує День незалежності України з українськими мотивами! Пропонуємо насолодитися нашою версією "Ой ходить сон". За легендою ця українська мелодія надихнула американського композитора Джорджа Гершвіна на створення знаменитого Summertime", – розповіли в посольстві.

Україна відзначає 29-річчя незалежності 24 серпня 2020 року.

Заходи до Дня Незалежності України в Києві цього року проведуть на Михайлівській і Софійській площах, а не на Хрещатику і Майдані Незалежності. Це рішення ухвалив Кабінет Міністрів України 19 серпня.

У 2019 році на День Незалежності в Києві відбулася Хода гідності. На ній не було військової техніки і параду. Крім військовослужбовців, нагороджували заслужених учителів і спортсменів. В урочистостях брали участь співачки Аліна Паш, Тіна Кароль та інші. Після ходи відбувся альтернативний захід – Марш захисників України.