Аронець закликав юрфірму Wolf Theiss звільнити адвоката, який захищає інтереси бізнесмена, котрий "ремонтує для армії Росії літаки"

Тарас Думич керує українською філією міжнародної компанії Wolf Theiss
Скріншот: InvestForum UA / YouTube

Міжнародна юридична фірма Wolf Theiss має переглянути свої відносини з керівним партнером компанії Тарасом Думичем через те, що він захищає російського "кримінального авторитету" Тамаза Сомхішвілі, заявив у Facebook громадський діяч, публіцист і правозахисник Олександр Аронець.

"Тут один український адвокат зашкварився, публічно захищаючи у проросійських "Вестях" "хорошого росіянина". Причому ЗМІ повідомляють, що цей "хороший росіянин" ремонтує для армії Росії літаки СУ й МіГ! А ще цей "хороший росіянин" хоче в судах віджати в Києва $100 млн за реконструкцію Харківської площі, якої не було! Так, "хороший росіянин" – це той самий громадянин Росії Тамаз Сомхішвілі (факт росгромадянства вже сам адвокат підтвердив). А сумнозвісний захисник "хороших росіян", підрядників армії Росії – це Тарас Думич, керівник української філії міжнародної компанії Wolf Theiss", – зазначає правозахисник.

Він наголосив, що ЗМІ повідомляли про роботу підприємства Тамаза Сомхішвілі на міноборони Росії.

"Сомхішвілі нещодавно викрили в роботі на міноборони РФ, для якого він ремонтує бойові російські СУ й МіГ на Тбіліському авіазаводі, який він контролює через власного сина у правлінні. А крім того – у схематозі в Одесі, де він з іще одним громадянином Росії Трухановим (мер Одеси Геннадій Труханов заперечує наявність російського паспорта. – "ГОРДОН") украв землю в державного іподрому і продав [забудовнику Аднану] Ківану за $11 млн. Учора відбувся справжній бенефіс його адвоката Тараса Думича, який скористався проросійською помийкою "Вести", де "заджинсував" інтерв'ю про свого клієнта. Інтерв'ю насправді схоже на явку з повинною до СБУ", – продовжує волонтер.

Аронець цитує заяви адвоката Тараса Думича з інтерв'ю.

"Отже адвокат заявляє, що його підзахисний дійсно не реконструював Харківської площі, але не тому, що хотів віджати землю і продати, як він це зробив в Одесі, а тому, що йому заважали. Уже після того, як було доведено, що звичайний "британський інвестор" має діючу російську реєстрацію й житло в Москві, адвокат Думич розповідає: "Ну і що тут такого?" Журналісти показали документи, де остання дата реєстрації в Москві – 2021 рік, хоча Думич прямо сцить нам в очі й каже, що його клієнт не живе в Росії 14 років! Мабуть, на курорт у Москву їздить", – написав правозахисник.

Він наголосив, що Думич визнав – його клієнт є громадянином Росії, але не бачить у цьому нічого поганого.

"Підтверджує той факт, що Сомхішвілі – типовий російський олігарх! Так, мав бізнес у Росії, власне родовище нафти. Підтвердив, що йдеться про "Лукойл", "Томську нафту", "Роснефтеэкспорт". Далі пан український адвокат каже, що "Лукойл" – респектабельна компанія, і – цитата – якщо звинувачувати його клієнта в російському громадянстві, то треба звинувачувати в державній зраді [президента України Володимира] Зеленського й [міністра оборони України Олексія] Резнікова. Також його клієнт планує судитися з Україною під час війни, вимагаючи в неї кошти", – заявив Аронець.

Правозахисник звернувся до міжнародної юридичної компанії Wolf Theiss.

"Гадаю, що СБУ варто було б перевірити ці факти. Закликаю Wolf Theiss переглянути свої відносини з Думичем, оскільки захищати осіб, які прямо беруть участь у війні проти України й усього цивілізованого світу – це табу, і такі люди повинні бути нерукопотисними! Хочеш бути адвокатом диявола? Немає питань, але в Україні ти більше працювати не зможеш", – написав він.