Аваков: На демонстраціях і маршах 9 травня правоохоронці не потерплять антиукраїнської символіки і заяв

Аваков: Апологети руського мира в Україні через свої пропагандистські канали розганяють акцію "безсмертний полк"
Фото: mvs.gov.ua

Різні політичні сили "спробують використати" 9 травня, щоб "нагадати про себе будь-яким чином", заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Facebook заявив, що йому відомо про плани провокацій на 9 травня в українських містах.

Він заявив, що різні політичні сили "спробують використати" 9 травня, щоб "нагадати про себе будь-яким чином".

"Апологети руського мира в Україні через свої пропагандистські канали розганяють, спекулюючи на почуттях людей, акцію "безсмертний полк". Не заради тих, хто воював у Другій світовій війні, не заради історичної пам'яті – заради можливості спровокувати на тлі триваючої агресії Росії внутрішні конфлікти в українському суспільстві", – написав міністр.

Аваков зазначив, що правоохоронці не повинні оцінювати й регулювати політичної діяльності.

"Але на всіх демонстраціях і маршах, запланованих на цей день, підрозділи Національної поліції і Нацгвардії не потерплять ні антиукраїнської символіки, ні антиукраїнських заяв! Усі відповідні спроби з боку охочих до провокацій сил будуть припинені. Поліцейські по всій країні отримали дуже чіткі інструкції", – заявив голова МВС.

9 Травня в Києві запланована акція "Ніхто не забутий! Ніщо не забуте". Її учасники пройдуть до парку Вічної слави з портретами своїх родичів – ветеранів Другої світової війни.

Ініціатором акції є Київська міська організація ветеранів України. Захід проходить за підтримки Інституту правової політики і соціального захисту.