Аваков: У всій країні є 28 організацій, які використовують у назві слово "поліція", ми з Мін'юстом наведемо певний порядок

Аваков: У більшості випадків є дуже чітка позиція керівників
Фото: МВС України‏ / Twitter
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що потрібно створити "синергію прямої державної поліцейської вертикалі та місцевих органів влади".

В Україні є 28 організацій, які використовують у назві слово "поліція", але до Національної поліції стосунку не мають, Міністерство внутрішніх справ (МВС) і Міністерство юстиції наведуть певний порядок, сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на церемонії вручення автомобілів підрозділам Нацполіції у Дніпрі, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"У нас у всій країні є 28 організацій, які використовують слово "поліція" і подекуди намагаються імітувати і форму, і машини тощо. Ми тут зараз разом із Міністерством юстиції наведемо певний порядок. У більшості випадків є дуже чітка позиція керівників. І я думаю, що ми повинні створити синергію прямої державної поліцейської вертикалі та місцевих органів влади, яким ми делегуємо не властиві поліції функції. І це буде нормально", – підкреслив він.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що вже зареєстрував проект рішення про перейменування муніципальної поліції, яка підпорядковується мерії міста, на муніципальну гвардію.

"Загалом у країні 21 муніципальна поліція, але ми вважаємо, що повинні показувати всім приклад. Справді, Національна поліція в Україні одна, і для того, щоб не було непорозумінь, щоб громадяни не плуталися, не було підміни понять, оптичного обману, увесь силовий блок, який підпорядковується місцевому самоврядуванню, не буде називатися поліцією", – сказав він.

30 травня 2017 року спікер Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко повідомив, що МВС і Міністерство юстиції домовилися, що Мін'юст "приведе у відповідність із законом" назви юридичних осіб, у яких є слово "поліція".