Бабак Тимко передбачив наявність життя на Марсі

Сьогодні – День бабака
Фото: newsroom.kh.ua

Запитання про існування життя на Марсі поставили бабакові Тимку III у зв'язку із запланованим американською космічною компанією SpaceX запуском ракети Falcon Heavy на Червону планету.

Харківський бабак Тимко III у День бабака 2 лютого передбачив наявність життя на Марсі. Про це пише місцеве видання NewsRoom.

"6 лютого ракета Falсon полетить на Марс, тому ми вирішили бути в тренді", – розповіла голова Харківського прес-клубу Людмила Доля.

Бабак також передбачив прихід теплої весни за шість тижнів.

Falcon Heavy доправили на стартовий майданчик на мис Канаверал в американському штаті Флорида 28 грудня 2017 року. Її привезли частинами і зібрали безпосередньо на майданчику Космічного центру імені Кеннеді. 3 січня в Instagram SpaceX опублікували відео обльоту ракети дроном. Творець компанії Ілон Маск заявив, що перший запуск відбудеться 6 лютого. Водночас Маск закликав не чекати занадто багато, повідомляє Space.com.

23 січня SpaceX провела перші передпольотні випробування Falcon Heavy. Під час тесту ввімкнули всі 27 двигунів першої ступені ракети. У компанії зазначили, що Falcon Heavy стане найпотужнішою з експлуатованих на цей час ракет-носіїв. Вона зможе доправляти до 63,8 тонн на низьку опорну орбіту. Розробляли ракету для місій на Місяць і Марс.