Маск повідомив, що Falcon Heavy запустять до Марса в лютому

Надважка ракета Falcon Heavy готова до запуску
Фото: ЕРА

Глава SpaceX Ілон Маск повідомив, що надважку ракету Falcon Heavy планують відправити в космос 6 лютого.

Запуск надважкої ракети Falcon Heavy американської ракетобудівної компанії SpaceX відбудеться 6 лютого. Про це повідомив глава SpaceX Ілон Маск у своєму Twitter. Ракета вирушить на орбіту Марса.

"Перший політ Falcon Heavy відбудеться 6 лютого з пускового майданчика Apollo 39A на мисі Кеннеді (назва мису Канаверал у 1964–1973 рр. – "ГОРДОН"). Приємного перегляду", – написав він.

Falcon Heavy доставили на стартовий майданчик на мисі Канаверал в американському штаті Флорида 28 грудня 2017 року. Її привезли частинами і зібрали безпосередньо на майданчику Космічного центру імені Кеннеді. 3 січня в Instagram SpaceX опублікувала відео обльоту ракети дроном. Маск планував, що перший запуск ракети відбудеться в січні 2018 року.

23 січня SpaceX провела перші передпольотні випробування Falcon Heavy. Під час тесту було увімкнено всі 27 двигунів першого ступеня ракети. У компанії зазначили, що Falcon Heavy стане найпотужнішою з експлуатованих у наш час ракет-носіїв. Вона зможе доставляти до 63,8 тонн на низьку опорну орбіту. Розробляли ракету для місій на Місяць і Марс.