Благодійний фонд Новинського передав у 2018 році на благодійні проекти 195,5 млн грн

Одним із напрямів діяльності фонду є підтримка притулку для дітей-сиріт
Фото: novynskyi.com

Міжнародний благодійний фонд на честь Покрови Пресвятої Богородиці створено 2008 року за ініціативою бізнесмена Вадима Новинського.

Міжнародний благодійний фонд Вадима Новинського (МБФ) на честь Покрови Пресвятої Богородиці 2018 року передав на гуманітарні та благодійні проекти понад 195,5 млн грн. Про це повідомляють на сайті фонду.

Минулого року за фінансової підтримки фонду реалізовували благодійні проекти у сфері історико-культурної спадщини, охорони здоров'я, захисту материнства, дитинства, сім'ї. Також він став співорганізатором фестивалів, конференцій, конкурсів та інших заходів.

Одним із напрямів діяльності фонду є підтримка притулку для дітей-сиріт при Вознесенському Банченському чоловічому монастирі. Там живе і виховується понад 400 дітей-сиріт, серед яких діти з інвалідністю та важкими захворюваннями, зокрема ВІЛ-інфіковані. Цьому проекту понад три роки, і фонд щомісяця виділяє допомогу на утримання притулку. У 2018 році вона становила понад 16 млн грн. Протягом багатьох років фонд є співорганізатором щорічного міжнародного фестивалю православного кіно "Покров". У 2018 році фестиваль відбувався з 8-го до 12 жовтня в Національній опері України імені Тараса Шевченка. На його проведення цього року фонд виділив 1,5 млн грн.

У межах цільової програми "Культурна спадщина" у 2018 році тривала традиційна робота з відродження та підтримки вітчизняних культурних і православних пам'яток. Зокрема, було профінансовано заходи з будівництва, реставрації та збереження понад 50 архітектурних об'єктів релігійного призначення на суму більш ніж 38 млн грн. Це храми, церкви, каплиці, монастирі, притулки для сиріт і літніх людей практично в усіх регіонах України. Один із масштабних проектів програми "Культурна спадщина" – відтворення храму на честь Святої Трійці на Троїцькій площі в Києві, об'єкта з трьохсотрічною історією, що був на цьому місці до 1931 р. Фінансування робіт із відновлення святині у 2018 році становило 89,4 млн грн.

Також у сфері охорони здоров'я у 2018 році тривала реалізація всеукраїнської програми "Допоможи серцю битися", у межах якої 59 дітям із вродженими вадами серця надали кардіохірургічне лікування в Інституті серця МОЗ України. Фонд підтримав проект Інституту серця "Виїзні бригади", завдяки якому в багатьох областях України було проведено заходи щодо попередньої діагностики кардіологічних хвороб у дітей.

Усього бюджет за програмою у 2018 році становив понад 9,5 млн грн. Було значно розширено у 2018 році програму з реабілітації дітей та молоді з діагнозом ДЦП та органічними ураженнями нервової системи, яку реалізують на базі Міжнародної реабілітаційної клініки Козявкіна. У 2018 році курс реабілітації пройшло понад 100 осіб з усієї України. А 2019 року програму реабілітації ДЦП та уражень нервової системи буде розширено. Фонд планує допомогти вже 250 пацієнтам.

Міжнародний благодійний фонд на честь Покрови Пресвятої Богородиці створено 2008 року за ініціативою бізнесмена Вадима Новинського. Діяльність фонду спрямовано на виховання майбутнього покоління на принципах православної віри, зміцнення сім'ї та підвищення значущості сімейних цінностей у суспільстві, а також збереження культурної та історичної спадщини, підтримки здоров'я і всебічний розвиток освіти. У 2017 році фонд передав на благодійні проекти понад 65 млн грн.