Будівництво музею-меморіалу Революції гідності почнеться у 2018 році – АП

Адміністрація Президента: Проект будівництва музею-меморіалу Революції гідності підготують до 21 листопада, а його спорудження розпочнеться у 2018 році
Фото: ЕРА

В Адміністрації Президента впевнені, що проект будівництва музею-меморіалу Революції гідності підготують до 21 листопада цього року.

Перший заступник голови Адміністрації Президента Віталій Ковальчук заявив, що проект будівництва музею-меморіалу Революції гідності підготують до 21 листопада, а його спорудження розпочнеться у 2018 році. Про це виданню "ГОРДОН" повідомили в прес-службі Адміністрації Президента.

"Ми очікуємо, що всі необхідні рішення Кабінету Міністрів ухвалять до кінця травня, щоб за півроку відбувся відкритий міжнародний конкурс, було визначено найкращий проект і ми отримали можливість вже наступного року розпочати спорудження меморіалу та музею", – сказав він.

Ковальчук додав, що цей меморіал повинен бути споруджений після відкритого та прозорого конкурсу.

"Меморіал і музей, згідно з позицією оргкомітету, повинні бути розміщені на земельній ділянці, виділеній Київрадою за адресою алея Героїв Небесної сотні 3–5", – сказав він.

Ковальчук зазначив, що до комплексу має належати, окрім відведеного безпосередньо під будівництво комплексу ділянки, також земельна ділянка навпроти, тротуари та проїжджа частина Алеї Героїв Небесної сотні від Майдану Незалежності до ділянки, де спорудять музей-меморіал.

У листопаді 2015 року президент України Петро Порошенко звернувся до уряду з проханням створити меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні та музей Революції гідності.

9 лютого Київрада виділила землю під музей Революції гідності на алеї Героїв Небесної сотні.

16 лютого президент Петро Порошенко закликав приєднатися до фінансування меморіалу Героїв Небесної сотні.