Кількість блокпостів в Україні скоротили до 1,5 тис. – Монастирський

Україні досить 800 блокпостів, вважають експерти
Фото: ЕРА
В Україні прибрали непотрібні блокпости, які з'явилися після масштабного вторгнення російської армії. Про це 15 березня повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, якого цитує в Telegram Міністерство внутрішніх справ.

"Нам уже вдалося скоротити кількість блокпостів до 1,5 тис., забравши дуже багато непотрібних блокпостів, які лише затруднюють пересування і забирають лише час", – сказав міністр.

За його словами, експерти вважають, що оптимальна кількість блокпостів на основних шляхах та в містах може становити до 800 об'єктів.

"Але вони мають бути обладнані відповідно до всіх правил формування блокпоста. Там має бути організована чітка робота, яку будуть забезпечувати представники Нацполіції спільно з територіальною обороною, з Нацгвардією України, але саме поліцейські будуть головними і формуватимуть роботу на цих блокпостах", – пояснив Монастирський.

Війна Росії проти України. Головне

Контекст:

Під час проходженні блокпоста необхідно дотримуватися низки правил, відеозйомку вести не можна, на запитання військовослужбовців потрібно відповідати чітко, не роблячи різких рухів, повідомляв міністр оборони України Олексій Резніков 27 лютого.