"Дефіцит енергії повертається". В "Укренерго" оголосили про вимкнення 19 серпня

Нові вимкнення "Укренерго" пов'язує зі спекою
Фото: НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo / Facebook

19 серпня в Україні будуть планові вимкнення електроенергії, проінформувала 18 серпня в Telegram національна компанія "Укренерго".

"19 серпня із 17.00 до 21.00 буде застосовуватися одна черга відключень. В інші години – без обмежень", – ідеться в повідомленні.

В енергетичній компанії зазначили, що обмеження пов'язані зі зростанням споживання через спеку.

"Укренерго" опублікувала також коментар свого голови правління Володимира Кудрицького.

"Наступного тижня нас чекає нове випробування спекою. Дефіцит енергії в системі через зростання споживання, на жаль, повернеться. Тому ощадливе енергоспоживання буде надзвичайно важливим для того, щоб пройти період із понеділка по п'ятницю з найменшим дискомфортом для всіх споживачів", – сказав він.

Кудрицький зазначив, що протягом тижня, який минає, диспетчерський центр "Укренерго" фіксував дефіцит електроенергії лише ввечері, а вже "наступного тижня нестача енергії буде відчуватися протягом усієї доби".

Контекст:

Російські окупанти цієї весни посилили повітряні атаки на енергосистему України. Із травня до 30 липня в Україні були масштабні вимкнення світла.

4 червня в уряді заявили, що Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через обстріли РФ.

26 липня в "Укренерго" інформували, що "є всі причини очікувати, що найскладніший період літа – вже позаду", ситуація в енергосистемі "дійсно покращилася".

Енергетики зазначали, що без вимкнень можна обійтися приблизно до середини жовтня, якщо не буде нових атак на об'єкти енергетики чи аномальної спеки.

16 серпня, після того як синоптики спрогнозували сильну спеку, в Міністерстві енергетики попередили, що це може призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки вимкнень.