Делегація Вселенського патріархату запевнила Порошенка в підтримці України і ПЦУ

У складі делегації був ігумен афонського монастиря, у якому було написано текст томосу про автокефалію ПЦУ
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко зустрівся з членами делегації Вселенського патріархату, які приїхали в Київ на інтронізацію предстоятеля Православної церкви України Епіфанія.

Митрополит Галльський Еммануїл під час зустрічі делегації Вселенського патріархату з президентом України Петром Порошенком запевнив у постійній підтримці України та нової Православної церкви з боку вселенського патріарха Варфоломія. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Адміністрації Президента.

Делегація з Константинополя прибула для участі в літургії та інтронізації предстоятеля Православної церкви митрополита Київського Епіфанія.

"Хочу передати мої найтепліші вітання та слова вдячності Його всесвятості вселенському патріархові Варфоломію за цю подію. Це відбулося і стало можливим завдяки його великій любові до України та українців", – зазначив Порошенко.

Митрополит Еммануїл повідомив, що у складі делегації присутній ігумен афонського монастиря Ксенофонт Алексій. Саме в цьому монастирі було написано текст томосу про автокефалію ПЦУ.

"Його всесвятість рухався вперед у питанні надання автокефалії українській церкві, бо народ України звернувся з проханням про це. І ви також були першим громадянином України, хто взяв на себе, я б сказав, ризик, але в той же час і велику можливість", – сказав представник Вселенського патріархату президенту.

5 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію Православної церкви України, а 6 січня вручив його у Стамбулі Епіфанію.

3 лютого в Софійському соборі Києва відбулася інтронізація митрополита Епіфанія.