Держагентство розвитку туризму вводить "знак безпеки" для українських готелів із вакцинованим проти коронавірусу персоналом

ДАРТ рекомендує готелям вжити заходів щодо вакцинації персоналу проти COVID-19 найближчим часом
Фото: depositphotos.com
Державне агентство розвитку туризму України (ДАРТ) надасть готелям, чий персонал повністю вакциновано проти COVID-19, "знак безпеки". Про це в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила голова ДАРТ Мар'яна Олеськів.

Держагентство рекомендує готелям вжити заходів щодо вакцинації персоналу проти COVІD-19 найближчим часом. Їм необхідно передати потрібну інформацію (місце розташування готелю, кількість співробітників на вакцинацію, контактну особу) в ДАРТ, який зі свого боку передасть дані МОЗ для забезпечення пріоритетної вакцинації туристичної галузі.

За словами Олеськів, після вакцинації всього персоналу готелю їм нададуть підтвердження у вигляді наклейки "Знак безпеки", а дані про це внесуть у список готелів Держагентства, персонал яких повністю вакциновано.

"Список таких готелів буде оприлюднено на офіційному сайті ДАРТ", – додала вона.

Станом на початок липня в Україні лише сім готелів побажали щепити своїх співробітників проти COVID-19, говорила Олеськів.

Контекст:

В Україні зареєстровано вакцини проти коронавірусу від Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio і AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Sinovac Biotech (CoronaVac) і Johnson & Johnson (Janssen). Також щеплення роблять вакциною Moderna.

Вакцинація у країні стартувала 24 лютого. Станом на 6 серпня першу дозу вакцини ввели 3,9 млн осіб, а 2,3 млн українців завершили вакцинацію.

В Україну вже привезли майже 12 млн доз вакцини проти коронавірусу, інформував міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко 1 серпня.

З 21 липня у країні стартував п'ятий етап вакцинації: зробити щеплення можуть усі охочі віком від 18 років.