Для евакуйованих жителів із Покровського району Донецької області Фонд Ріната Ахметова передав допомогу

Допомогу надають у межах програми "Рінат Ахметов – Порятунок життів"
Фото: akhmetovfoundation.org

У Покровському районі Донецької області триває евакуація, Фонд Ріната Ахметова передав гуманітарну допомогу до одного із хабів, де приймають людей, вивезених із найгарячіших точок регіону. Про це повідомили 19 серпня у пресслужбі Фонду.

"Ви знаєте, яка це допомога? Це просто супер. Нас привезли сюди з однією сумкою, ні грошей, нічого. Документи й усе. Що б ми робили без гуманітарки?" – розповіла евакуйована з Нью-Йорка місцева жителька Наталія.

Більшість людей ще не знає, куди вирушить далі, здебільшого йдеться про регіони у центрі й на заході країни, зазначили у Фонді.

"Це дуже потрібна допомога, дякуємо за неї. Там на перший час є все необхідне, щоб приготувати поїсти", – сказала керівниця евакуаційного пункту на ім'я Світлана.

За словами волонтера, амбасадора Фонду та керівника Маріупольського телебачення Миколи Осиченка, людей вивозять із гарячих точок щодня.

До кожного продуктового набору входять макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупа, соняшникова олія, консервована квасоля, тушковане м'ясо, паштет і печиво.

Із 2014 року Фонд передав для жителів України 13 млн продуктових наборів. Допомогу надають у межах програми "Рінат Ахметов – Порятунок життів".