До селища Желанне на лінії зіткнення Фонд Ріната Ахметова передав продуктові набори

Із 2014 року Фонд передав для жителів України 13 млн продуктових наборів
Фото: akhmetovfoundation.org

Фонд Ріната Ахметова передав продуктові набори для жителів селища Желанне, яке розташоване на авдіївському напрямку, за 8 км від лінії зіткнення. У населеному пункті залишається понад 100 людей, повідомили 25 червня у Фонді. 

"У кожного з них – своя непроста історія і причина залишатися на місці. Приїжджати сюди небезпечно, але люди потребують допомоги", – зазначили в організації.

З початку повномасштабної війни Фонд передав понад 350 тис. продуктових наборів для жителів Донецької області й тих, хто тимчасово евакуювався з регіону. 

"Якби не гуманітарна допомога... У нас нічого ні купити, ніхто не працює. Те, що видають, – це для нас дуже велика користь. Від усієї душі ми вдячні за допомогу", – цитує Фонд жительку Наталію, яка вимушено переїхала в Желанне з іншого селища.

В одному з підвалів люди облаштували своєрідний гуртожиток, вони зізнаються, що разом легше.

"Тут жити складно, бо і не купити нічого, і пенсії маленькі. Допомога дуже потрібна", – розповіла староста селища Желанне Віра Черемисова.

Дорогою до сусіднього населеного пункту волонтерська група, яка привезла продукти від Фонду, потрапила під ворожий дрон.

"Ми продовжимо доставляти допомогу в ті населені пункти, де на них потребують. На жаль, у моїй рідній Донецькій області наразі таких пунктів дуже багато", – сказав волонтер, амбасадор Фонду Ріната Ахметова, керівник "Маріупольського телебачення" Микола Осиченко.

Контекст:

Із 2014 року Фонд передав жителям України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомогу від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів СКМ і футбольного клуба "Шахтар" отримало приблизно 18 млн людей.

Допомогу надають у межах програми "Рінат Ахметов – Порятунок життів". Із питань надання продовольчої допомоги можна звернутися на безплатну гарячу лінію Фонду: 0 (800) 509 001 або написати в месенджер.