Ексчиновнику "Енергоатому" вручили підозру через 93 млн грн збитків. ЗМІ пишуть, що він став одним із керівників "Укрзалізниці"

Фігуранту інкримінують зловживання службовим становищем
Фото: nabu.gov.ua
Колишнього генерального директора підрозділу "Енергоатом-Трейдинг" державного підприємства НАЕК "Енергоатом" повідомили про підозру в завданні країні збитків під час продажу електрики. Про це 8 лютого повідомила пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури України.

За даними слідства, у вересні 2020 року чиновник забезпечив переможцю аукціону з продажу електроенергії отримання всього обсягу електроенергії за зниженою вартістю – 1120 грн за 1 МВт-год, водночас права інших учасників аукціону, а це понад 30 компаній, було порушено.

"Продаж електричної енергії обсягом 1 465 000 МВт-год указаним способом завдав державному підприємству збитків на загальну суму 93,76 млн грн", – ідеться в повідомленні.

Фігуранту інкримінують зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

У САП уточнили, що сьогодні підозрюваний обіймає керівну посаду в одній із філій "Укрзалізниці". УНН із посиланням на власну інформацію пише, що йдеться про Олексія Статника.

16 вересня 2020 року його призначили на посаду генерального директора "Енергоатом-Трейдинг", повідомляла компанія. За даними YouControl, сьогодні Статник очолює філію "Енергозбут" компанії "Укрзалізниця".