Електронний лікарняний, кабінет пацієнта, план лікування. Степанов анонсував понад 30 електронних медичних проєктів 2021 року

Степанов: Наші плани на цей рік достатньо амбітні
Фото: Максим Степанов / Facebook
МОЗ України хоче запровадити електронний кабінет пацієнта з інтеграцією в застосунок "Дія", повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

У 2021 році в Україні планують запустити низку електронних медичних сервісів. Про це на брифінгу 5 січня повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Наші плани на цей рік достатньо амбітні. Перш за все МОЗ спільно з Мінцифри та іншими партнерами буде продовжувати розвивати і розширювати функціональність електронної системи охорони здоров'я. Ми розробили дорожню карту, згідно з якою на цей рік заплановано понад 30 цифрових проєктів, які ми хочемо реалізувати у 2021 році", – сказав міністр.

Серед таких сервісів Степанов назвав електронний кабінет пацієнта з інтеграцією в застосунок "Дія", електронні лікарняні, план лікування, електронні рецепти тощо.

28 грудня Кабмін України затвердив концепцію розвитку електронної охорони здоров'я до 2025 року.

В Україні діє електронна система охорони здоров'я eHealth – українська інформаційно-телекомунікаційна система, яка забезпечує автоматизацію обліку медичних послуг і управління медичною інформацією в електронному вигляді. Систему впроваджують у межах медичної реформи, на першому етапі вона охоплює первинну ланку медицини. Функціонування eHealth забезпечує Національна служба здоров'я.