Електронним посвідченням ветерана користується вже понад 300 тис. українців – Мінветеранів

У "Дії" е-посвідчення ветерана з'явилося в червні
Фото: Мінветеранів / Facebook

Електронним посвідченням (е-посвідченням) ветерана користується в Україні понад 300 тис. осіб. Про це в ефірі національного телемарафону заявив заступник міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько, його 18 жовтня цитує Міністерство у справах ветеранів України.

"Кожен ветеран, ветеранка, особа з інвалідністю внаслідок війни, член родини полеглих захисників і захисниць мають можливість згенерувати відповідне посвідчення в "Дії" нарівні з іншими доступними там документами. [...] На сьогодні в "Дії" вже згенеровано понад 300 тис. е-посвідчень ветерана", – сказав він.

Приходько наголосив, що послугу автоматизовано.

"Якщо людина отримала статус, їй потрібно лише встановити на своєму смартфоні застосунок "Дія", пройти верифікацію й додати серед переліку документів е-посвідченням ветерана", – пояснив заступник міністра.

Він зазначив, що після нещодавнього ухвалення Верховною Радою змін до законодавства е-посвідчення ветерана стане в Україні основним документом.

"Це зроблено для того, аби жоден із державних органів не вимагав у ветерана при пред'явлені е-посвідчення ветерана ніяких додаткових документів. Адже статус основного документа ветерана надається електронному посвідченню замість паперового", – сказав Приходько.

Контекст:

Е-посвідчення ветерана з'явилося в "Дії" в червні цього року.

"Дія" – електронний сервіс державних послуг, який створило Міністерство цифрової трансформації України, його запустили 6 лютого 2020 року. У нього входять однойменний мобільний застосунок і портал із публічними послугами.