Електронною системою охорони здоров'я 2021 року скористалося 34 млн українців

274 тис. українців оформили цифровий документ про одужання від COVID-19
Фото: depositphotos.com
2021 року в Україні побільшало людей, які використовують електронну систему охорони здоров'я. Про це 22 грудня під час брифінгу, який транслювали у Facebook на сторінці МОЗ, повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

"За допомогою реєстрації в системі пацієнти укладають декларації з лікарями, отримують електронні рецепти, направлення. Зокрема, інсулінозалежні пацієнти отримали понад 300 тис. електронних рецептів", – розповіла вона.

Завдяки введенню електронних медичних записів формують COVID-сертифікати, які завантажують через портал або мобільний застосунок "Дія".

"274 тис. осіб оформили цифровий документ на підставі одужання [від COVID-19], та близько 7 тис. протестували документ на підставі негативного ПЛР-тесту", – уточнила Карчевич.

У МОЗ повідомили, що понад 3,5 млн українців скористалися електронними лікарняними з початку запуску цієї послуги у червні цього року.

Контекст:

На порталі "Дія" 20 грудня з'явилися сертифікати про одужання від COVID-19 на підставі негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус.

"COVID-сертифікат на підставі ПЛР-тесту діятиме 72 години з моменту здавання аналізу. COVID-сертифікат про одужання можна отримати не раніше ніж 15-го дня після підтвердження лікарем діагнозу COVID-19 та внесення даних до ЕСОЗ. Такий COVID-сертифікат діятиме 105 днів із дня встановлення діагнозу", повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.