"Емоційні пости на тлі загострення депресії". Сенцов попросив вибачення за висловлювання двоюрідної сестри про Україну

Сенцов: Вдячний Наташі за багаторічну підтримку та прошу з розумінням поставитися до тяжкого психологічного стану
Фото: EPA
Український режисер, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов перепросив за образливі слова своєї двоюрідної сестри Наталії Каплан (Кочневої) про Україну.

"Мені прикро, що моїй двоюродній сестрі Наташі так зараз погано, і на фоні загострення депресії в неї з’явились емоційні пости у Facebook. Я прошу вибачення за її різкі слова у бік України. Це дуже гірко. Вдячний Наташі за багаторічну підтримку та прошу з розумінням віднестись до тяжкого психологічного стану, в якому вона знаходиться вже тривалий час", – написав він у Facebook 21 вересня.

20 вересня Каплан написала у Facebook кілька постів, в одному з яких заявила: "Нах...й Україну. Здається, це найгірша країна для еміграції. Не приїжджайте сюди. П'ять років пекла. А я рада, що пакую валізи і повертаюся додому".

"Для тих, хто приплітає сюди Сенцова і мене як його сестру. Ми всього лише двоюрідні родичі. Йому потрібна була допомога, я допомогла, на цьому все. Він мені нічого не винен, я поки у нього позичила, але я віддам. Якби на його місці був хтось інший зі знайомих, я б теж впряглася. На цьому крапка. Просто відписуйтеся, мені реально пох...й на негативні коменти", – додала вона.

Контекст:

Каплан набула громадянства України у травні 2019 року. До цього вона кілька років жила в Україні.

Сенцова засудили у Росії до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні у Криму терористичної спільноти і керуванні нею, спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів, двох терористичних актах і підготовці ще одного теракту. Режисер своєї провини не визнав.

Повернувся Сенцов в Україну з колонії у РФ 7 вересня 2019 року разом зі ще 34 в'язнями Кремля, яких відпустили у межах обміну утримуваними особами між Україною і Росією.