Енергосистему вдалося стабілізувати. У Міненерго розповіли, що енергетики працювали цілодобово

У міністерстві зазначили, що всі енергетичні компанії проводять масштабну роботу з відновлення пошкодженої росіянами енергосистеми
Фото: ДТЕК - офіційний канал / Telegram

Завдяки цілодобовій роботі українських енергетиків удалося стабілізувати роботу енергосистеми. Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телеканала ICTV.

"Сьогодні в результаті цілодобової роботи наших енергетиків на протязі останніх місяців, коли енергосистема піддавалася таким масованим, нищівним ударам із боку росіян, нам усе-таки вдалося стабілізувати роботу", – сказала вона.

Гринчук зазначила, що всі енергетичні компанії проводять масштабну роботу з відновлення пошкодженої росіянами енергосистеми. Вона наголосила, що обстріли енергетики не припиняються, особливо у прифронтових регіонах, і енергооб'єкти – під постійним ризиком нових атак.

Заступниця міністра закликала українців зменшити використання енергоємних приладів уранці із 7.00 до 11.00 і ввечері із 17.00 до 22.00, щоб знизити навантаження на систему. 

Контекст:

Російські окупанти навесні посилили повітряні атаки на енергосистему України. Із травня у країні знову почалися масштабні віялові вимкнення світла.

4 червня в уряді заявили, що Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через обстріли РФ.