Евакуйовані жителі Сумської області отримують продуктові набори від Фонду Ріната Ахметова

Допомогу надають у межах програми "Рінат Ахметов – Порятунок життів"
Фото: akhmetovfoundation.org

У шелтерах у місті Суми й далі видають гуманітарну допомогу. Продуктові набори від Фонду Ріната Ахметова отримують люди, які нещодавно евакуювалися з Хотінської, Білопільської, Краснопільської, Юнаківської, Миропільської громад Сумської області. Про це повідомили 20 серпня у пресслужбі Фонду.

Волонтери, які координують евакуацію, говорять, що фронтова ситуація в області зараз складна: "Люди виїжджають із 10-кілометрової зони, бо перебувати там небезпечно через постійні обстріли. Враховуючи всі обставини, допомога продуктами харчування – необхідність у нинішній ситуації", – розповів координатор евакуаційних напрямів на імʼя Віталій.

Кожний продуктовий набір містить макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупу, соняшникову олію, консервовану квасолю, тушковане м'ясо, паштет, печиво.

"Були дуже сильні обстріли, і ми з дітьми поїхали. Ми нічого не взяли з дому — тільки документи й найнеобхідніші речі. Тому допомога дуже важлива, дякуємо за неї", – сказала жителька села Велика Рибиця Миропільської громади.

З початку 2024 року Фонд передав до Сумської області понад 10 тис. продуктових наборів. Із 2014 року Фонд передав для жителів України 13 млн продуктових наборів. Допомогу надають у межах програми "Рінат Ахметов – Порятунок життів".