Фаріон: Російськомовні українці – найбільша проблема України. Це відступники, зрадники, ренегати

Фаріон: Вони розумово відсталі, ці російськомовні
Ірина Фаріон

Колишній народний депутат України Ірина Фаріон заявила, що російськомовне населення України "притягло" у країну війну.

Колишній народний депутат Ірина Фаріон в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE", оприлюдненому на YouTube-каналі проекту 27 квітня, назвала російськомовних громадян України розумово відсталими і запропонувала не давати їм освіти й роботи.

"Чому вони живуть в Україні і говорять мовою окупанта? Вони садомазохісти? Їм подобається використовувати мову ворога? Путін (російський президент Володимир Путін. – "ГОРДОН") прийшов їх визволяти. Вони притягнули сюди війну. Де ми маємо війну сьогодні? Ми маємо війну там, де були російськомовні громадяни. Це Луганська, Донецька області і Крим. Ми маємо третину окупованого Донбасу. Ми маємо повністю анексований Крим. Чому? Там була російська церква, російська культура і російська мова. Вони розумово відсталі, ці російськомовні", – заявила Фаріон.

На її думку, етнічні росіяни, які живуть на території України, – "діти колонізаторів".

"Це окупанти на нашій із вами землі!" – переконана Фаріон. Вона додала, що російськомовні українці, зі свого боку, паплюжать українську землю.

"Російськомовні українці – найбільша проблема України. Це відступники, зрадники, ренегати... Хто вам заважає вивчити українську мову? Ваша тупість? Ваш примітивізм? Ваш конформізм? Російськомовні українці – це не українці, вони гібриди. Нехай підійдуть до дзеркала і запитають себе, за що вони так паплюжать українську землю?" – зазначила екс-нардеп.

За її словами, розв′язати цю проблему можна тільки не реагуючи на російську мову.

"Допоможе соціальний ліфт. Не дати освіти й роботи! Защебечуть моментально. І не реагувати на російську мову. Вона має бути в Україні незрозумілою. Тоді заговорять", – підкреслила Фаріон.

Фаріон у 2012–2014 роках була народним депутатом України від націоналістичної партії "Свобода".

У грудні 2017 року вона говорила, що її завдання – "максимально нейтралізувати" категорію російськомовного населення України.