Фонд Ріната Ахметова надасть допомогу лікарні "Охматдит"

У момент атаки в "Охматдиті" проводили три операції на серці
Фото: armyinform.com.ua

Фонд Ріната Ахметова закупить для київського "Охматдиту" два реанімобілі й апарати для гемодіалізу. Про це повідомили у пресслужбі Фонду 9 липня, наступного дня після російського удару по дитячій лікарні.

"Цинічний і жорстокий ракетний удар по національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит", який здійснили російські військові 8 липня 2024 року, шокував Україну і світ. Фонд Ріната Ахметова підтримує країну й надає допомогу лікарні. Найближчим часом Фонд готовий закупити й передати "Охматдиту" два реанімобілі (автомобілі швидкої допомоги). Також Фонд готовий забезпечити "Охматдит" і його пацієнтів апаратами для гемодіалізу (процедури заміщення функції нирок). Ці апарати допоможуть зберегти здоров'я і життя маленьких пацієнтів, які лікувалися в нині зруйнованій будівлі й продовжують боротьбу за своє життя в інших лікарнях країни", – підкреслили у Фонді.

Там додали, що й надалі визначатимуть потреби в тісній співпраці із керівництвом "Охматдиту".

"Подробиці згодом. Окрім того, ми готові допомагати постраждалим: Фонд системно надає допомогу людям з усієї країни, які зазнали поранень і травм унаслідок російських обстрілів. Це лікування, фізична й психологічна реабілітація, а також психологічна допомога", – зазначили в пресслужбі.

Щоб звернутися по допомогу, можна написати в месенджер Фонду або зателефонувати на безоплатну гарячу лінію, яка працює з понеділка до п’ятниці з 9.00 до 18.00: 0 800 509 001.

Бізнеси Ріната Ахметова долучилися до допомоги лікарні "Охматдит", повідомили у пресслужбі.

"Банк ПУМБ перерахував 3 млн грн до збору на подолання наслідків удару по лікарні благодійному фонду "Таблеточки". По 1 млн грн надали ЦУМ і компанія "Лемтранс". Енергетики ДТЕК уже працюють над встановленням тимчасових трансформаторних підстанцій на території лікарні, які були зруйновані російською ракетою. Це дозволить забезпечити лікарів і дітей постійним джерелом енергії. ФК "Шахтар" надасть матеріальну й іншу необхідну допомогу родинам із дітьми, які постраждали від ракетного удару по лікарні", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

8 липня країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Під ударами були Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ і Краматорськ.

Значні пошкодження зафіксували у столиці, удару завдали, зокрема, по будівлі "Охматдиту". У момент атаки там проводили три операції на серці, розповів журналістам міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

З "Охматдиту" всіх пацієнтів перевели в інші медичні заклади. У Німеччині заявили, що готові прийняти на лікування дітей зі зруйнованої лікарні.

Від російської ракетної атаки на "Охматдит" загинуло двоє дорослих, по медичну допомогу звернулося 32 поранені. Із травмами госпіталізували вісьмох дітей.