Фонд Ріната Ахметова передав лікарні "Охматдит" сучасні реанімобілі

Фонд Ріната Ахметова оперативно відгукнувся на заклик "Охматдиту" про допомогу
Фото надала команда Фонду Ріната Ахметова

12 липня Фонд Ріната Ахметова передав Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" два сучасні реанімобілі – повністю обладнані автомобілі швидкої допомоги. Про це інтернет-видання "ГОРДОН" повідомили представники Фонду у пресрелізі.

"Після страшного ракетного удару російських загарбників 8 липня 2024 року "Охматдит" гостро потребує підтримки. Фонд Ріната Ахметова оперативно відгукнувся на заклик про допомогу", – ідеться у пресрелізі.

Програмна директорка Фонду Ріната Ахметова Ірина Блажан наголосила, що підтримка "Охматдиту" є для Фонду надважливим завданням. 

"Адже це допомога українським медикам, які рятують дітей, попри ризики й виклики війни. Реанімобілі, які Фонд Ріната Ахметова передав лікарні, уже готові допомагати медичним працівникам виконувати їхню непросту й дуже цінну роботу зі збереження здоров'я та життя наших дітей – найдорожчого скарбу й майбутнього України", – сказала вона.

Генеральний директор "Охматдиту" Володимир Жовнір подякував Фонду за підтримку й допомогу.

"Ви завжди нас підтримували, але після такої атаки це вкрай важливо. Це робота на майбутнє – для того, щоб Україна мала змогу зберегти життя  кожного громадянина. Ми всі працюємо на майбутнє, на здоров'я й життя дітей, аби Україна була сильною, незалежною, спроможною країною, якою кожен із нас буде пишатися", – сказав він.

Також Фонд відповів на запит лікарні "Охматдит" і готовий забезпечити його пацієнтів апаратами для гемодіалізу. Ці апарати допоможуть зберегти здоров’я і життя дітей, які лікувалися в нині зруйнованій будівлі й продовжують боротьбу за своє життя в інших лікарнях країни.

Зазначають, що Фонд не вперше допомагає медичним установам України автомобілями "швидкої". Зокрема, 2019 року за особистим рішенням Ахметова реалізовано проєкт "200 "швидких" для України". Він дав змогу підвищити рівень екстреної допомоги в країні. За рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя, зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів.

"200 "швидких" для України" – найбільший приватний благодійний проєкт у сфері невідкладної медицини за часи незалежності.

Контекст:

Бізнес Ріната Ахметова також долучився до допомоги лікарні "Охматдит". Банк ПУМБ переказав 3 млн грн на збір на подолання наслідків удару по лікарні благодійному фонду "Таблеточки". По 1 млн грн надали ЦУМ і компанія "Лемтранс".

Енергетики ДТЕК уже працюють над встановленням тимчасових трансформаторних підстанцій на території лікарні, які зруйнувала російська ракета. Це дасть змогу забезпечити лікарів і дітей постійним джерелом енергії.

ФК "Шахтар" надасть матеріальну й іншу потрібну допомогу сім'ям із дітьми, які постраждали від ракетного удару по лікарні.