Голова Приморського райсуду Одеси заявив про стрілянину по вікнах його кабінету. У цьому суді розглядали справу Стерненка

Приморський райсуд засудив Стерненка до тюремного строку
Фото: odessa-life.od.ua

Невідомі стріляли по вікнах кабінету голови Приморського районного суду Одеси Сергія Кічмаренка. Про це йдеться в повідомленні Кічмаренка на сайті Вищої ради правосуддя від 21 травня.

Кічмаренко заявив про втручання в діяльність судді. Він написав, що 17 травня увійшов у свій робочий кабінет і помітив, що одне із чотирьох вікон, розташоване біля його робочого столу, прострілене з невідомої зброї.

"Виходячи з характеру пошкодження скла, траєкторія польоту кулі була спрямована чітко по мені", – зробив висновок голова суду.

На думку Кічмаренка, інцидент стався в період із вечора 14-го до ранку 17 травня.

"Те, що сталося, я пов'язую зі своєю службовою діяльністю, а також із перебуванням у моєму провадженні низки резонансних кримінальних справ", – додав він.

Про стрілянину він повідомив у службу судової охорони та в управління поліції Одеської області. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 377 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного). Стаття передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, арешт до шести місяців, обмеження або позбавлення волі до трьох років.

Контекст:

Приморський райсуд 23 лютого цього року засудив одеського активіста Сергія Стерненка до семи років і трьох місяців в'язниці з арештом половини всього майна. Його визнали винним у справі про викрадення ексдепутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича. Такий самий строк дістав і інший фігурант справи – Руслан Демчук.

Обох заарештували в залі суду. Справу, в якій фігурує Стерненко, розслідували із 2015 року. Його і Демчука заарештовували, але згодом випускали під заставу. Стерненко заперечує причетність до інциденту.

Цей самий суд 19 березня залишив Стерненка під вартою.

У своєму повідомленні Кічмаренко не уточнив, чи пов'язує постріл у вікно свого кабінету зі справою Стерненка.