Голубовська: Я нізащо в житті не пустила б дітей до школи

Голубовська: Не всі складнощі однакові
Фото: Ольга Голубовська / Facebook

Діти – це "двигун будь-якої епідемії", заявила в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман лікарка-інфекціоністка, членкиня оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу в Україні Ольга Голубовська.

В умовах епідемії коронавірусної інфекції не можна було відкривати школи. Таку думку в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман висловила лікарка-інфекціоністка, членкиня оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу в Україні Ольга Голубовська.

Бацман запитала її, що б вона зробила передусім, якби опинилася на місці президента Володимира Зеленського.

"Я б посилила контроль над дотриманням рекомендацій. Я нізащо в житті не пустила б дітей до школи 1 вересня. Я розумію, що це складнощі для людей. Але не всі складнощі однакові. Я розумію, що дітей ніде залишити. Але я знаю, що діти – це двигун будь-якої епідемії. Діти пішли до школи – за два тижні Київ потрапив у "помаранчеву" зону", – відповіла Голубовська.

Вона зазначила, що потрібно було заздалегідь забезпечити "ліжка з киснем по всій Україні", а це неможливо зробити швидко.

Голубовська: Зараз найстрашніший період за всю мою професійну діяльність. Читайте повну версію інтерв'ю

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За інформацією ВООЗ, усі вікові групи схильні до ризику зараження коронавірусом, але, за наявними на сьогодні науковими даними, у дітей та підлітків захворювання рідше набуває тяжких форм.

1 вересня в Україні відкрили всі школи, за винятком тих, які розташовані в регіонах із несприятливою епідемічною ситуацією.

27 жовтня директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге заявив, що закриття шкіл – не надто ефективний метод у боротьбі з пандемією коронавірусної інфекції.

Станом на 11 листопада в Україні зареєстровано 489 808 випадків коронавірусної інфекції, з них 10 611 – протягом останньої доби. Померло 8947 пацієнтів із COVID-19, одужало 221 459 осіб.