"Інтерпайп" Пінчука передала військовим два броньовані Hummer

За оцінками батальйону, передані автомобілі маневрові, потужні, бо мають шестилітровий турбований дизельний двигун, а також досить комфортні
Фото: Інтерпайп / Facebook

Компанія "Інтерпайп" бізнесмена Віктора Пінчука передала військовим два броньовані американські Hummer HMMWV, про це повідомила пресслужба "Інтерпайпу" 25 липня у своєму Facebook.

Передання відбулося в межах системної підтримки бойових підрозділів ЗСУ, зазначили в компанії. Там додали, що військові, які отримали машини, на початку повномасштабного вторгнення виконували бойові завдання в Київській, Донецькій областях, пізніше брали участь у контрнаступі в Харківській області, у бахмутській операції, а також у контрнаступі в Запорізькій області.

"Інтерпайп" системно підтримує 132-й окремий розвідувальний батальйон із початку великої війни, зокрема пікапами й вантажними автівками. Передавали фури, тягачі, трал. Нещодавно передали дві багі, а тепер автопарк батальйону посилений двома американськими броньованими позашляховиками HMMWV", – цитує пресслужба військового.

За оцінками батальйону, передані автомобілі маневрові, потужні, бо мають шестилітровий турбований дизельний двигун, а також досить комфортні. HMMWV краще пристосовані для виконання різного типу бойових завдань у складних обставинах за більшість легкоброньованих автомобілів інших марок. На одному з автомобілів встановлено бойовий модуль, який дає можливість вести кулеметний вогонь.

"Простими словами, HMMWV – це надійні й живучі робочі машини, перевірені не однією війною. Вони допоможуть нам ефективно виконати завдання й повернутися на позиції живими та цілими. Ми знаємо випадки, коли HMMWV успішно поверталися після 10 влучань", – розповів військовий.