Із добровольців, які звертаються в центри рекрутингу, до 20% становлять жінки – Міноборони

Бежевець розповів, скільки людей скористалося послугами рекрутингових центрів
Скріншот: Міністерство оборони України / YouTube

До 20% від кількості людей, які звертаються в рекрутингові центри Збройних сил України, – це жінки. Про це повідомив уповноважений представник Міністерства оборони України Олексій Бежевець, розповідаючи про результати роботи центрів за пів року. Відео опублікували 20 липня на YouTube-каналі Міноборони.

За його словами, жінкам, які звернулися, у центрах підбирають вакансії й допомагають потрапити в підрозділ. "Це насправді класно, тому що це показує великий потенціал власне жінок в армії", – сказав Бежевець.

За його словами, буває й так, що жінки приходять у центри рекрутингу, щоб дізнатися про вакансії для своїх родичів-чоловіків.

Загалом у центри звернулося понад 10 тис. людей, розповів Бежевець. За словами представника міноборони, дедалі більше людей іде в ЗСУ як добровольці, а не за повістками. Він також зазначив, що людина, яка отримала першу повістку, може звернутися не в ТЦК, а в рекрутинговий центр і влаштуватися в конкретний підрозділ.

Контекст:

У листопаді 2023 року Міноборони повідомило про запуск проєкту з рекрутингу у Збройні сили України. У відомстві розповіли, що проєкт має дати можливість цивільним обрати підрозділ і посаду, де їхній досвід буде найбільш корисним.

Перший рекрутинговий центр ЗСУ розпочав роботу 12 лютого 2024 року у Львові, повідомили в Міноборони України в Telegram. Центр не матиме стосунку до військкоматів, а самі рекрутери не є військовослужбовцями, зазначили у відомстві.