Ярова презентувала свою книгу "Герої України", вона про захисників країни

Участь у презентації взяли й герої книги
Фото: Dana Yarovaya / Facebook

Волонтерка, членкиня громадської антикорупційної ради при Міноборони України, радниця заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова, голова громадської організації "Мрія дітей України" Дана Ярова презентувала в Києві свою книгу "Герої України". Про це виданню "ГОРДОН" повідомили 31 серпня організатори презентації.

"Герої України" – збірка історій захисників України, "чоловіків і жінок, які в час війни демонстрували надлюдські мужність, сміливість, гуманність, милосердя і доброту", звільняли від російських окупантів Сумську, Харківську і Чернігівську області й отримали звання Героїв України.

"Ця книга про Героїв України і просто людей війни, по суті, про кожного з нас. А ще про загиблих хлопців, матері яких були на презентації", – сказала Ярова.

Презентація книги відбулася за участі представників Генерального штабу Збройних сил України, військових і волонтерів, зокрема, волонтерка, парамедикиня й засновниця Української фундації "Мрія" Юлія (Тайра) Паєвська; волонтерка з медичного батальйону "Госпітальєри", нардепка Яна Зінкевич; саперка, засновниця благодійного фонду "Свої" Леся Литвинова; волонтерка Алла Мартинюк.

Спогадами про війну ділились герої книги: Богдан Гарнага, Олександр Зугравий, Леонід Хода, Денис Дикий.

"Зірка Героя неймовірна важка. Її вагу складають кров і життя всіх твоїх підлеглих, що загинули в операції, за яку ти отримав цю Зірку", – сказав Дикий.

"Десятки коротких історій складають картину того, як вільні люди стали проти темної орди й зупинили її", – описав книгу Ярової гість презентації, економіст Валерій Пекар.

Контекст:

Ярова народилася 1978 року в Бучі Київської області. Закінчила Державний податковий університет (спеціальності – "банківське право" і "державні фінанси"). Працювала в банківських і комерційних установах, займалася бізнесом.

Після вторгнення РФ в Україну 2014 року зайнялася волонтерською діяльністю, входила до складу "волонтерського десанту" в Міністерстві оборони України, була радницею міністра оборони. Зараз є членкинею громадської антикорупційної ради при Міноборони й радницею заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова.