"Залізний генерал. Уроки людяності". Українське видавництво відкрило попереднє замовлення на книжку про Залужного, яку написала його колишня радниця

Авторка книжки зазначила, що погодила ідею із Залужним
Фото: Валерій Залужний / Facebook

Харківське видавництво Vivat 8 липня анонсувало попереднє замовлення біографії колишнього головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного під назвою "Залізний генерал. Уроки людяності", яку написала його ексрадниця Людмила Долгоновська. Про це повідомляють на сайті видавництва.

На своїй сторінці у Facebook авторка зазначила, що у книжці – її суб'єктивний погляд на особистість Залужного, підкріплений спілкуванням із його дружиною, дітьми, братом, побратимами й колегами.

"Передусім я прагнула не нашкодити державі й герою книги. Тому всієї правди ви в ній не знайдете. На це ще буде час після перемоги.
Книга описує становлення Валерія Залужного, підготовку до повномасштабного вторгнення й перші тижні великої війни. У ній я також ділюся уроками, що я засвоїла від цієї видатної людини, – уроки професійності, лідерства, комунікації, управління, а головне – людяності", – написала вона.

На сайті зазначають, що книжка з'явиться у продажу 19 серпня.

Контекст:

У жовтні 2022 року Vivat анонсувало випуск біографії Залужного. Тоді видавництво залишило ім'я автора біографії Залужного анонімним із міркувань безпеки. Улітку 2023 року Долгоновська зізналася, що саме вона є авторкою цієї книжки й зазначила, що погодила ідею із Залужним.

"Він спочатку сказав: "Нема тобі чим зайнятися? Краще поспи". Але потім: "Добре, пиши". Думаю, у майбутньому Валерій Федорович буде такою "рок-зіркою" всіх військових академій світу. Це колосальний досвід. І це такий набір його особистих якостей, які дозволяють бути тим, ким він є. Справді цілісною особистістю", – розповіла Долгоновська.

За її словами, Залужний – беззаперечний авторитет для іноземних колег, до якого ставляться із захопленням, а в житті він дуже добра і скромна людина.

"Валерій Федорович насправді добрий, відкритий, приязний, із класним почуттям гумору. Людина, яка підтримує, довіряє, дає багато можливостей для роботи, багато свободи, і водночас це означає багато відповідальності. Але не дай боже підвести… Неохоче дає коментарі чи спілкується з пресою. Він страшенно скромний, хоч і дуже популярний", – наголосила радниця Залужного.