Кабмін дозволив студентам з окупованих територій надавати у ВНЗ військово-облікові документи після скасування воєнного стану

Кабмін ухвалив постанову, яка передбачає внесення змін до порядку організації і ведення військового обліку призовників
Фото: kmu.gov.ua

Кабмін України на засіданні 9 липня ухвалив постанову, якою дозволив студентам, які перебувають на тимчасово окупованій території і які із цих територій і територій активних бойових дій виїхали за кордон, надавати у ВНЗ військово-облікові документи після припинення воєнного стану. Про це повідомив пресцентр Міносвіти.

Зазначають, що уряд ухвалив документ, який передбачає внесення змін до порядку організації і ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних і резервістів.

"Зміни відтерміновують подання військово-облікових документів осіб, які проживають тільки на тимчасово окупованих територіях, а також осіб, які із цих територій і територій активних бойових дій виїхали за кордон, – ідеться в повідомленні. – Таким громадянам потрібно подати військово-облікові документи за місцем навчання в семиденний строк після закінчення воєнного стану".

Контекст:

У квітні в Україні ухвалили оновлений закон про мобілізацію, він набув чинності 18 травня. Згідно з однією із його норм, усі військовозобов'язані протягом двох місяців мають оновити для ТЦК свої персональні дані – через ЦНАП, електронний кабінет або прийшовши до військкомату.