Керівництво Львівської залізниці привласнило 20 млн грн "Укрзалізниці" – СБУ

СБУ задокументувала факт передання посадовим особам Львівської залізниці частини "відкату" на загальну суму понад 10,5 млн грн
Фото: ssu.gov.ua

Посадовці Львівської залізниці замовляли в одного із заводів на сході України продукцію за цінами, завищеними утричі, повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки України викрила корупційну схему розкрадання коштів "Укрзалізниці" керівництвом регіональної філії "Львівська залізниця". Про це 5 квітня повідомляє пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, посадовці спільно з підрядником привласнили понад 20 млн грн. Водночас функціонування протиправної схеми вони планували розповсюдити на інші підрозділи "Укрзалізниці".

Посадовці залізниці замовляли в одного із заводів на сході України продукцію за цінами, завищеними утричі.

Оперативники СБУ задокументували факт передання через посередників посадовцям Львівської залізниці частини "відкату" на загальну суму понад 10,5 млн грн.

Під час обшуків у Львові, Києві та Краматорську Донецької області оперативники вилучили у фігурантів бухгалтерію, що підтверджує ведення протиправної діяльності, комп'ютерну техніку, а також "велику суму готівки сумнівного походження".

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.