Київський блогер і бізнесмен Стужук помер від COVID-19

У Стужука не витримало серце
Фото: stuzhuk_dmitriy / Instagram

34-річний блогер і батько трьох дітей Дмитро Стужук помер від ускладнень коронавірусної хвороби – у чоловіка не витримало серце.

Відомий український блогер і бізнесмен Дмитро Стужук помер від ускладнень коронавірусу, чоловікові було 34 роки. Про це сьогодні на своїй сторінці у Facebook повідомила його дружина, блогерка Софія Стужук.

Бізнесмен уже лежав у лікарні, а незадовго до смерті приїхав додому, де і далі лікувався від COVID-19. Ще 15 жовтня він писав в Instagram про своє самопочуття, говорив, що стан стабільний. За його словами, зле йому стало в Туреччині.

Потім його дружина розповіла, що в ніч на 16 жовтня Стужука привезли до Київської клінічної лікарні №4, де поклали в реанімацію. За словами жінки, бізнесмен пережив клінічну смерть і перебував у вкрай тяжкому стані.

"Діма зараз в дуже тяжкому стані, без свідомості в реанімації. Жодних прогнозів немає... У Діми були проблеми із серцево-судинною системою, і ускладнення пішло на серце. Його серце не справляється, він учора пережив клінічну смерть. Запустили серце, але він понад добу без свідомості", – розповіла вона.

За кілька годин Софія написала, що її чоловік помер.

Подружжя перебувало у процесі розлучення, у них троє маленьких дітей.

Видання "Телеграф" оприлюднило скріншоти з Twitter Софії Стужук, судячи з яких, ще в березні вона розповідала, що не вірить у небезпеку коронавірусу. "Так, він існує – безсумнівно. Створено його штучно 2015 року, і цього особливо не приховують. Я в цьому впевнена принаймні. Безсумнівно, він минає не дуже приємно. Але небезпеку його очевидно дуже перебільшили. Він не набагато страшніший, ніж звичайний грип насправді", – писала вона.

Нині цих публікацій у Twitter Софії Стужук немає.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 16 жовтня в Україні зафіксовано 287 231 випадок коронавірусної інфекції, з яких 5992 – протягом останньої доби. Жертвами COVID-19 стало 5408 хворих, 121 919 пацієнтів одужали.