Кличко передав прикордонникам першу партію картографічних дронів для контролю кордонів

Віталій Кличко: Прикордонники використовуватимуть це обладнання для контролю кордонів України
Фото: Віталій Кличко / Telegram

Мер Києва Віталій Кличко разом із компанією Quantum Systems SSTLC передав Державній прикордонній службі України перші 28 картографічних дронів типу Trinity. Це постачання є частиною угоди, відповідно до якої Київ отримає цього року 100 таких дронів, повідомив міський голова у своєму Telegram-каналі.

"Сьогодні передав Державній прикордонній службі України першу партію – 28 картографічних дронів Quantum Systems типу Trinity, оснащених RGB-камерою Sony RX1. Домовленість про постачання 100 таких дронів Києву була досягнута з генеральним директором компанії Quantum Systems минулого року на саміті Stern Steward у Німеччині. У березні Quantum Systems уклала офіційну угоду з німецьким благодійним фондом #WeAreAllUkrainians gemeinnützige GmbH, через який дрони передають Києву", – написав він.

Кличко зазначив, що Quantum Systems планує доправляти по 10 дронів що два тижні, поки не буде завершено постачання всіх 100 дронів.

"Прикордонники використовуватимуть це обладнання для контролю кордонів України і реагування на різні виклики, а також для обстеження й картографування інфраструктури. Інструктори SSTLC проведуть навчання персоналу прикордонної служби після доставки першої партії й забезпечать підтримку, навчання й логістику", – повідомив мер столиці.