Компанію "Метінвест" номіновано на премію Reuters: Sustainability Awards за програму реінтеграції ветеранів

Переможців визначать у жовтні, під час гала-церемонії в Лондоні
Фото: Метінвест / Facebook

Група "Метінвест" увійшла в короткий список номінантів премії в галузі сталого розвитку Reuters: Sustainability Awards. Компанія потрапила у фінал із проєктом "Шлях героя: екосистема з інтеграції ветеранів "Метінвесту", який претендує на перемогу в номінації "Розмаїття, рівність та інклюзія". Про це інтернет-виданню "ГОРДОН" у пресрелізі повідомила пресслужба компанії.

Переможців визначать у жовтні, під час гала-церемонії в Лондоні.

Проєкт "Шлях героя: екосистема з інтеграції ветеранів "Метінвесту", номінований на нагороду, – це комплексна програма з переліком напрямів дій, якою керується компанія під час повернення колишніх військових на роботу. Загалом у "Метінвесті" вже понад 1 тис. ветеранів стали до роботи, водночас 8 тис. співробітників компанії захищають Україну від російського вторгнення в лавах ЗСУ.

"Для "Метінвесту" внесення до списку фіналістів всесвітньо визнаної нагороди – це насамперед оцінка тієї роботи, яку виконують на наших підприємствах менеджери, керівники, рядові співробітники, що кожного дня приймають у сім‘ю ветеранів, які повертаються з війни. Реінтеграція колишніх військових – це водночас і виклик, і можливість для компанії. Це наше майбутнє і шлях для кожного великого українського бізнесу. "Метінвест" готовий бути провідником цього напряму в Україні, адже кожен шостий наш співробітник зараз у лавах ЗСУ", – зазначила директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом групи "Метінвест" Тетяна Петрук.

Фото: metinvest.media

Контекст:

Премія Reuters: Sustainability Awards – провідна світова нагорода, якою відзначають лідерство в галузі сталого розвитку бізнесів. Протягом останніх 14 років премія була орієнтиром для компаній у всьому світі.

2024 року визначать 16 переможців у чотирьох головних напрямах сталого розвитку бізнесів: "Клімат і природа", "Стратегії та лідерство", "Стимулювання соціальних змін" (до цієї категорії входить нагорода за "Розмаїття, рівність та інклюзію") і "Звітність та інвестиції". Серед претендентів на нагороди – компанії Amazon, General Electric, Lotus, Lenovo, Verizon, Bayer та інші.

Раніше компанія "Метінвест" потрапила у п'ятірку найкращих роботодавців України. Також вона перемогла у спеціальній номінації "Найкраща програма з адаптації ветеранів". Компанія робить акцент на двох основних напрямах – соціальній адаптації ветеранів, зокрема психологічній і медичній допомозі, та професійній адаптації, зокрема навчанні й перекваліфікації.