"Метінвест" долучився до будівництва першого в Україні 3D-принтованого будинку

Будинок уже повністю готовий до проживання сім'ї
Фото: metinvest.media

Компанія "Метінвест" надала сталь для будівництва першого в Україні житлового будинку, надрукованого на 3D-принтері. Будинок зведений поблизу Ірпеня для сім'ї Березових, яка втратила житло внаслідок бойових дій. Про це повідомили 1 серпня у пресслужбі компанії.

Проєкт реалізовано за ініціативи благодійного фонду "Обійми нації" й компанії 3D UTU. "Метінвест" безплатно передав понад 20 тонн сталі, яка стала основою для фундаменту, стін і перекриття будинку. Новий дім сім'ї Березових зведено на місці зруйнованого ворогом.

Фото: metinvest.media

"Це не просто споруда. Це символ надії на нове життя, на яке так заслуговує ця родина. І дуже символічно, що напередодні здачі будинку, два тижні тому, у їхній родині сталася щаслива подія – народився новий маленький українець!" – розповіла СЕО 3D UTU й очільниця БФ "Обійми нації" Інна Фурман.

Площа будинку становить 130 м&³2;. Будівництво тривало 58 мотогодин. Для зведення використовували 72 тонни спеціальної цементно-піщаної суміші швидкого застигання.

Фото: metinvest.media

"Метінвест" дуже тісно пов'язаний із ЗСУ: ми виробляємо обладнання для фронту, будуємо фортифікації. Більше ніж 8 тис. наших співробітників на фронті. Будівництво дому для родини полеглого солдата – це пілотний проєкт для будівництва майбутнього в нових форматах, які, я певен, будуть розповсюджені по всій Україні поруч зі сталевим будівництвом. Ми готові постачати сталь для відновлення України в тих обсягах, які будуть потрібні нашій державі", – зазначив директор департаменту корпоративних комунікацій групи "Метінвест" Олег Давиденко.

У компанії розповіли, що будинок має простору вітальню, три спальні, кухню-студію. Низка побутових приміщень має всі необхідні комунікації й повністю готова до проживання сім'ї.

Фото: metinvest.media